Inspirasjonen til å lage denne kaka fekk eg på gamlebloggen min. Observante blogglesarar har kanskje fått med seg at slekta kjem hit i morgon. Kaka er enkel å lage.
Botn
4 dl brunt sukker
4 eggekvitar
Ha sukker og eggekvite i miksaren og pisk til ein tjukk marengsmasse. Smør marengsen utover ei langpanne dekt med bakepapir. Steik botnen på 150 grader i 1 time.
Sviskekrem
1 pakke svisker
ca 2 dl vatn
5-6 dl kremfløyte
Kok sviskekompott av svisker og vatn. Avkjøl kompotten og pisk fløyten. Bland saman med slikkepott. Del marengsbotnen i 2. Ha sviskekrem mellom laga og på toppen. Kaka bør stå i minst 5-6 timar å trekke. Pynt er etter eigen fantasi. Eg brukar daimcrisp.
Marengs er lett å forme som ein vil når ein skal dekke den med krem. Eg brukte karamellpuddingfatet mitt i dag.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar