Dette vert eit innlegg i serien "inspirert av meg sjølv". Denne veka har elevane fått velje ulike gryterettar med oksekjøt. Denne retten frå gamleboka er alltid populær, gjerne utan rosiner. I dag brukte eg ein boks hakka tomatar og litt vatn i staden for tomatpuré. Eg laga dobbel porsjon av to pakkar oppskore biffkjøt kjøpt på "Deal".
300 g beinfritt kjøt (okse, lam eller svin), i terningar
1 ms olje eller mjuk margarin
1 stor løk, hakka
1 fedd (båt) kvitløk, finhakka
1 gulrot i terningar
2 ms tomatpuré
1 ts salt
1 ts karri
1 ts paprikapulver
1 krm ingefær
1 krm pepar
3 dl vatn
1 buljongterning
1/2 dl ananaslake (jus)
1 ring hermetisk ananas, i terningar
1/2 dl rosiner
2. Brun kjøtet og løken i ei jerngryte.
3. Tilset kvitløken og gulrota. Bland godt før resten av ingrediensane vert tilsette.
4. La retten trekkje like under kokepunktet 20-30 minutt.
Smak eventuelt til med meir krydder.
Server den orientalske gryta med ris og ferskt brød til.
Dette såg godt ut!
SvarSlettHa fin veke :-)
Kjekt med noko godt og enkelt på ein søndag. Så kjem ein seg ut i fineveret!
SvarSlettNam nam nam 😋
SvarSlettHar laget denne til klubben. fikk utrolig mye skryt. Lagt oppskriften inn som favoritt og vil lage den ofte.
SvarSlett