søndag 20. februar 2011

Orientalsk gryte

Dette vert eit innlegg i serien "inspirert av meg sjølv".  Denne veka har elevane fått velje ulike gryterettar med oksekjøt. Denne retten frå gamleboka er alltid populær, gjerne utan rosiner.  I dag brukte eg ein boks hakka tomatar og litt vatn i staden for tomatpuré.  Eg laga dobbel porsjon av to pakkar oppskore biffkjøt kjøpt på "Deal".

300 g beinfritt kjøt (okse, lam eller svin), i terningar
1 ms olje eller mjuk margarin
1 stor løk, hakka
1 fedd (båt) kvitløk, finhakka
1 gulrot i terningar
2 ms tomatpuré
1 ts salt
1 ts karri
1 ts paprikapulver
1 krm ingefær
1 krm pepar
3 dl vatn
1 buljongterning
1/2 dl ananaslake (jus)
1 ring hermetisk ananas, i terningar
1/2 dl rosiner

1. Vask, reins og del opp grønsakene.
2. Brun kjøtet og løken i ei jerngryte.
3. Tilset kvitløken og gulrota.  Bland godt før resten av ingrediensane vert tilsette.
4. La retten trekkje like under kokepunktet 20-30 minutt.
    Smak eventuelt til med meir krydder.

Server den orientalske gryta med ris og ferskt brød til.

4 kommentarer:

  1. Kjekt med noko godt og enkelt på ein søndag. Så kjem ein seg ut i fineveret!

    SvarSlett
  2. Har laget denne til klubben. fikk utrolig mye skryt. Lagt oppskriften inn som favoritt og vil lage den ofte.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...