Det var bakenden på ei av desse kveitene som vart steikt i dag. Hovedretten vart ikkje fotografert.
I Ørsta kom vi i snakk om eggekvitar eller eggeplommer som vert til overs. Eg foreslo å bruke eggeplommer i ei blomkålsuppe.
I dag følgde eg mitt eige råd. Eg kokte suppe av ein brokkoli og ein blomkål. I suppebollen, som gjene bør vere varm, har ein i fløyte og eit par eggeplommer. Dette jamnar suppa. Eg har av og til gjort dette når suppa mi har vorte for tynn.
Ha i suppa og server med ein gong.
Eg bruker ikkje oppskrift når eg lagar blomkålsuppe. Men eg kokar jamning og kraft/buljong i ei panne og blomkål/brokkoli i ei anna. Grønsakene kokar eg godt møyre og mosar dei med stavmiksar. Ein kan ta av litt til heile bitar eller koke desse to-tre minutt i eige vatn etterpå. I jamninga er det viktig å bruke smør. Vi ein ha ei magrare suppe, byter ein ut fløyten med mjølk.
I følge far din har du ikkje fått med deg noko av desse to kveitene, men derimot den minste kveita dei fekk, som Nils delte i to. Mange kveitemiddagar att her.
SvarSlettFår berre seie som eg bruker; eg lyg ikkje med vilje. Men han sa det vel når eg tenker meg om, at desse siste ikkje hadde lagt lenge nok...
SvarSlettHan hadde ikkje skore dei opp, delt dei i passande stykke heller, men gjorde det etter at de hadde reist.
SvarSlett