mandag 22. juli 2013

Bakepulverbrød med sitronskal

I går let eg meg inspirere av den nye kokeboka mi.  Brødet såg enkelt og godt ut. Eigentleg skal det bakast med bygg, men eg gjorde det enkelt og brukte vanleg kveitemjøl.  No når ein får kjøpt økologiske sitronar i butikken, har eg alltid det i kjøleskåpet. Då kan ein trygt bruke skalet. På bildet, men ikkje i oppskrifta, er det linfrø i brødet.  Eg valde å bruke graskarkjernar.  Dei er grøne og fine til gult - og smakar godt.  No veit eg ikkje kor feit fløten "sigle cream" er, så eg blanda H-mjølk og kremfløyte.

Familien likte godt brødet, og dei seier eg må bake det igjen. Ver merksam på at brødet er relativt salt, og at der er rikeleg med sitronskal.  NB! Bruk berre det gule skalet, for det kvite smakar beiskt.

Fordelen med bakepulverbakst er at du lagar deigen medan omnen vert varm, og så har du brød på 20-30 minutt.
230 g mjøl (eg brukte sikta kveite, men det står bygg i oppskrifta)
1 ts salt
2 ts bakepulver
30 g smelta smør (eller mjukt smør)
180 g fløytemjølk
finrive skal av 1 sitron

1. Set omnen på 200 grader.
2. Rør saman ingrediensane, ikkje lenger en nødvendig, i ei kjøkenmaskin.
3. Legg litt olivenolje på benken til å bake ut i. Form brødet i åtte bitar som til scones. Eg bruker deigskrapa til å skjere med og prikkar med ein gaffel.
4. Steik brødet midt i omnen i 18 minutt (pass på!)
Brødet passar til supper, gryterettat eller berre til ein ost.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...