1 ¼ dl mjølk
1 ts bakepulver
Slik gjer vi:
1.
Set omnen på 175
grader.
2.
Smør og strø ei
avlang form. Ha gjerne bakepapir i botnen.
3.
Rør sukker og
margarin kvitt.
4.
Ha i egga - eitt om
gongen.
5.
Rør inn mjølk og
mjøl (blanda med bakepulver) vekselvis.
6.
Bland saman i ei
mellomstor skål:
2
ms sukker
2
ms kakao
2
ms mjølk
1
ts vaniljesukker.
7.
Ha 1/3 av røra i kakaoblandinga og rør til jamn røre.
8.
Ha først
halvparten av den lyse røra, så den mørke røra og til slutt resten av den lyse
røra.
9.
Dra ein gaffel
langs midten av forma for å lage marmormønster.
10. Steik kaka i ca
45 minutt.
Takk for tipset.
SvarSlettIgrunnen tek det ikkje så mykje ekstra tid å lage frå botnen av...
Eg må vedgå at eg av og til kjøper Browniesmixen.
Har eit barnebarn med eggallergi så eg unngår egg og har litt ekstra smør, eller ein liten skvett fløyte i staden.
Det er favoritten hans.
Har ikkje funne oppskrift som er like god.
Eg har hatt elevar med glutenintoleranse. Då synest eg det er greitt for dei rundt å kjøpe kakemix. Då har den personen erfaring med kaka. Ein kan ikkje vente at alle rundt ein til alle selskap kjøper inn mange inrediensar og set seg inn i saka. Det same gjeld sjølvsagt egg. Det er lenge sidan eg har vore bort i. Då meiner eg vi brukte eggerstatning.
SvarSlettEg er berre litt bekymra for at det vert for mykje kakemix og ferdige muffins, nærast daglegkost i enkelte heimar. Det vert nesten for lettvint ...