Biff Stroganoff
1 ms flytande margarin
2 ms kveitemjøl
3 ms tomatpuré
1 ts sennep
2 ½ dl vatn
1 ½ dl mjølk
1 løk i skiver
1 ms olje
½ ts salt
½ krm pepar
- Brun
kjøtet i olje/margarin i jerngryta. Strø på kveitemjølet og bland godt.
- Tilset
tomatpuré, sennep, vatn og mjølk.
- Lat
alt trekkje like under kokepunktet, minst 30 minutt.
- Brun
løken og soppen i woken, og ha det over i gryta.
- Lat
retten trekkje vidare ca 5 minutt til kjøtet er mørt.
- Smak
til med salt og pepar.
Kokt ris
3 ½ dl vatn
1 krm salt
1 ½ dl ris
- Kok
opp vatn og salt i den svarte titanpanna.
- Ha i
risen og kok den på svak varme under lok i 15 minutt.
- Slå
av plata og lat risen stå med loket på i 5 minutt til.
Ein kan sjølvsagt servere grønsaker, poteter eller potetmos til.
Bildet er tatt på skulekjøkenet med mobilen.
Biff stroganoff er alltid godt.
SvarSlettEg brukar heimelaga potetstappe til.
God helg og vinterferie !
Takk for det!
SvarSlettPÅ skulekjøkenet serverte vi ris til tre ulike gryterettar.