Eg har planar om å legge ut nokre enkle rettar, slik at dei utflytta kan lage "mors mat" sjølve. I dag laga eg aspargessuppe til forrett. Hybelbuarar kan til dømes lage seg eit ostesmørbrød attåt, så vert det ein enkel middag. Framgangsmåten kan brukast til blomkålsuppe og brokkolisuppe også. Då koker ein grønsakene i lettsalta vatn. Det vert omtrent like mykje arbeid og rot som å bruke pulver. Prisen vert halvert, og smaken mykje betre.
Nedanfor ser de ulike typar asparges i handelen. Den til høgre kostar 5 kroner. Det er nok til ca 1/2 l suppe. Då halverer du oppskrifta under. Det er stor skilnad i smak. Ein får det ein betaler for, viss ein då ikkje kjem over nedprisa varer på ryddesal.Aspargessuppe (ca 1 l)
3 ms smør
4 ms kveitemjøl
krafta frå boksen
1/2 l vatn
2 ts buljongpulver
asparges frå boksen
2 dl mjølk eller fløyte
litt kverna pepar?
1. Smelt smøret i ei panne og ha i mjølet.
2. Spe med krafta frå boksen, buljongen og vatnet.
3. Kok i minst 7 minutt
4. Hi i asparges og fløyte. Varm suppa til kokepunktet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar