Denne oppskrifta er i utgangspunktet det same som denne, men halvert, altså ca 1 liter.
1 pk aprikosar
250 g rabarbra, i bitar
4 1/2 dl vatn
2 dl sukker
1 1/2 ms potetmjøl
3/4 dl vatn
1. Kok aprikosane møyre. Det går fortare om du har bløytlagt dei. Ha i rabarbrabitane og kok til dei er møyre.
2. Ha i sukker. (Eg bruker å ha i sukkeret og passe panna. Går ein frå panna med sukkeret i, kan det lett koke over).
3. Rør ut potetmjølet i kaldt vatn. Ta panna til side og ha i jamninga.
4. Set desserten attende på panna. Den er ferdig på få sekund. Avkjøl.
Rabarbra- aprikoskompott kan serverast med mjølk, fløyte eller vaniljeaus, eller du kan gjere som på bildet; legge lagvis kompott, vaniljekrem (Piano) og krem.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar