Det er ikkje noko vanskeleg å koke rømmegraut. Når ein får inntrykk av det, er det fordi det ofte vert kokt graut i store mengder.
Eg bruker oppskrifta i den raudruta kokeboka. I dag gonga eg med fem. Eg har i 1 ms sukker i ein slik stor porsjon.1/2 l seterrømme
2 dl kveitemjøl
5-6 dl mjølk
3/4-1 ts salt
Er ein berre to i familien, kan ein bruke oppskrifta i "Frå bollar til burritos". Framgangsmåten er den same. Eg liker at ein tek utgangspunkt i eit beger rømme. Salte får ein gjere etter smak
3 dl seterrømme
1 dl kveitemjøl
3 dl mjølk
1/4 ts salt
Kok opp rømmen og lat han småkoke 10 minutt.
Rør inn halvparten av mjølet. Få ikkje panikk - klumpane forsvinn!
Her skyt feittet. Fløyt av så mykje du vil.
Rør inn mjølka. I dag kokte eg ho opp slik det stod i den raudruta kokeboka. Det er her eg ropar på næraste mann: Kom og rør! Og så kommenterer eg kva veg han rører. Rører han til seg slik ergoterapeuten seier ein bør gjere, er han ekte sunnmøring!
Lat grauten småkoke i 10 minutt. Verre er det ikkje!
No reknar eg med at nokre blogglesarar byter ut noko av mjølet med semulegryn. Ein kan og koke ein graut med berre mjøl i ved sida av og blande. I ei av bøkene eg las, la dei semulegraut og rømmegraut lagvis. Ein annan lettvint måte å få i litt meir mjøl i, er å riste saman mjøl og mjølk i eit glas og spe med i staden for å røre inn varm mjølk. Mulegheitene er mange.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar