onsdag 24. september 2014

Bok 50: Felicia forsvant

Politiførstebetjent William Wisting gjenåpner en gammel forsvinningssak da liket av en kvinne blir funnet under gravearbeid. Etterforskningen avdekker et nett av løgner, og selv om saken er gammel, får den dramatiske følger i nåtiden. Dette er andre bok om William Wisting ved Larvik politikammer.

I denne krimromanen tek forfattaren tak i temaet "forsvunne personar".  Talet på forsvunne personar i Noreg er høgt.

Oppskrifta er typisk for krimsjangeren; Hendingar i notid og fortid som er knytta saman. Styrken til forfattaren er at han er etterforskar.  Politiarbeidet vert derfor grundig og godt skildra. Som i Mehlum sin roman er krimhelten i livsfare mot slutten - utan at eg skal røpe meir.  Eg synest og at dosen med privatliv er akkurat passeleg.



Dette er solid og god krim etter mi meining.

3 kommentarer:

  1. Solid og kjedelig etter mi meining.

    SvarSlett
  2. Hei Solveig! Setter stor pris på både bokanbefalingene dine + oppskriftene! Artig du nevner Jørn Lier Horst i dag. Jeg har ikke lest noe av ham før, holder akkurat på med "Jakthundene" nå. Syns den er god! Så kanskje blir det å lese om Felicia også. Hilsen Aasta-Marie

    SvarSlett
  3. Horst er solid medan Mehlum er morosam. Ein kan godt krydre menneskeskildringane til dømes. Staalesen er og kjent for det!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...