lørdag 20. september 2014

Bok 49: Ren samvittighet

Svend Foyn blir kastet ut i sin vanskeligste sak noen sinne, inn i et mysterium som på dramatisk vis skal komme til å utfordre hans egne holdninger i jakten på rettferdighet. Hva skjedde med Elvira Widerberg? Bit for bit, lag for lag, avdekkes nye fortellinger bak småbyens pene fasade. Ingen er uten hemmeligheter, alle har sine. Den kritikerroste krimforfatteren og sosiologen Jan Mehlum går tett inn på virkeligheten i sin fjortende roman med tønsbergadvokaten Svend Foyn som fortellerstemme. Det er der alt sammen, kjærlighet og hat, svik og begjær. Og noen må betale prisen. Alt vår advokat opplever har skjedd eller kommer til å skje. Derfor tar fortellingen tak i leseren, vrir og vrenger på våre forestillinger og fordommer, for til slutt å presentere oss for en slags løsning.

Eg har stor sans for bøkene med Svend Foyn og Sankt bernhardshunden Hulda. Det er bestefaren til drapsofferet som engasjerer tønsbergadvokaten.  Og Svend Foyn løyser gåta i kjend stil.

Det som skil Mehlum frå andre krimforfattaren er den lette og humoristiske stilen hans.  Ein vert gåande å humre med denne romanen på øyret.  Alle yrkesgrupper får sitt.  Hadde eg hatt papirutgåva hadde det vore lettare å kome med døme...

1 kommentar:

  1. Heilt enig i alt du skriv.Eg skulle ønske eg hadde notert dei beste replikkane-men der er mange.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...