torsdag 7. august 2014

Bok 42: Mokka

Frå omslaget:
Om morskjærlighet, løgner og skjørheten i livet. Med varme og humor beskriver Tatiana de Rosnay svakhetene i menneskelige relasjoner i en verden som dreier seg om håp og ønsker. Justine lever et stille og rolig liv i Paris inntil tilværelsen en dag snus på hodet. Sønnen Malcolm på 13 blir overkjørt og havner i koma. Bilføreren fortsetter i høy fart, og øyevitnene rekker ikke å notere hele bilnummeret. Tiden som følger er preget av sorg, sjokk, frykt og sinne - mot sjåføren som stakk av og mot politiet som ikke prioriterer saken. Justine bestemmer seg for selv å ta opp jakten på sjåføren, mot ektemannens vilje. Ved hjelp av tips fra en politimann kommer hun på spor av eieren av den mokkafargede bilen. Hun konfronterer henne med det som har skjedd og oppdager den smertefulle sannheten bak ulykken.

Eg har tidlegare lese "Saras nøkkel" av same forfattar, ei bok som apellerte til unge lesarar.

I denne romanen har ei tobarnsmor forteljarstemma.  Ho set i gang si eiga etterforsking fordi ho synest politiet arbeider for sakte.

Romanen er svært lettlesen.  Klisjéane står i kø.   For meg vert det for klissete språk og innhald. 

6 kommentarer:

 1. Såg at den boka låg der, og ville advart deg! Men så har du alt lese den. Saras nøkkel var for så vidt bra -i alle fall første delen. Eg har sett filmen også, faktisk.

  SvarSlett
 2. Eg og har sett han - saman med elevar. Historia der var god.

  SvarSlett
 3. Første delen var god, seinare vart det litt langdrygt. Men no vart eg litt nysgjerrig på Mocca. Kva var "den smertefulle sannheten"- hukommelesenmin går ikkje så lagt tilbake.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kven som køyrde bilen, tenkjer eg. Eigaren og hovudpersonen hadde beghge utru ektemenn...

   Slett
 4. Eg synest Mokka var langdryg og litt kjedeleg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det vart mykje snakk og utanomsnakk.

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...