fredag 15. august 2014

Bok 44: Pippa

Pippa Lee ser ut til å ha alt man kan ønske seg. Hun er lykkelig gift med den tretti år eldre forleggeren Herb, har to voksne barn og et trygt og godt liv. Men når hun og Herb flytter til "Rynkeby", et boliganlegg for rike pensjonister, begynner det hele å rakne. Pippa, som hittil har vært den perfekte kone og mor, begynner å spørre seg om hvordan livet hennes er blitt som det er blitt. Svaret ligger i en vill ungdomstid, i uventede møter, affærer og utroskap - og i ekteskapets farlige trygghet. For hva er egentlig forskjellen på å finne sin plass, og å finne seg selv? "Pippa Lees hemmelige liv" er en usedvanlig velskrevet og medrivende fortelling om vilter livsglede og om kjærlighet på både godt og vondt, og om utfordringene og mulighetene som ligger i det å tørre å leve sitt eget liv.

Dette er ein roman eg har latt ligge att på biblioteket fleire gonger. Ein gong i sommar såg eg at den gjekk som film.  Kanalen hadde vi ikkje, så den bestemte eg meg for å ha til gode.  Eg kunne lese boka først.

Filmen er innspelt med kjende skodespelarar.  Både filmen og romanen får rosande omtalar.  Kva er det med meg? Eg synest romanen var lettlesen og til ei viss grad underhaldande, men ikkje noko stor litteratur.  Skulle eg ha trilla terning, hadde det vorte tre.

2 kommentarer:

  1. Meiner eg har lese den-men hugsar ingen ting.

    SvarSlett
  2. Filmen dukkar vel snart opp på ein kanal. Traileren ligg på youtube. Den oppsummerer handlinga på eit par minutt.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...