torsdag 7. august 2014

Bok 41:De uønkede

Frå omslaget:
Nye grøss fra Islands ubestridte krimdronning Odinn blkir satt til å undersøke mistankene om overgrep mot barn på Krokur, en behandlingsinstitusjon for gutter 1970-tallet. Undersøkelsene avdekker et umenneskelig regime. To unge gutter har dødd under brutale omstendigheter. Etter ekskona Láras død har Odinn hatt ansvaret for deres datter Rún, og etter hvert påvirker undersøkelsene hans eget liv. Men Ódinns undersøkelser skrider frem, introduseres leseren for de grusomme hendelsene som skjedde på Krokur, og han innser gradvis at ekskonas død slett ikke var en ulykke, slik de hittil hadde trodd. Men mens han desperat forsøker å finne svar på sine spørsmål, blir ondskapen som omgir ham bare sterkere.

Då eg las bak på denne romanen, tenkte eg at det var nok ein roman om mishandling på barneheimar.  Temaet er grundig behandla både i filmar og bøker.  Det skal noko til å skilje seg ut!  det synest eg romanen gjer.  Eg synest og nokre typiske sjangertrekk frå kriminalromanar er utalatne, men erstatta.  Meir kan eg ikkje seie utan å røpe for mykje av innhaldet. Andre lesarar får og avgjere sjølve om dei likar slutten ...

Skulle eg gitt terningkast, hadde det vorte ein firar.

2 kommentarer:

  1. Eg las boka i juni mnd. og hugsar nesten ingen ting. Det seier itt. Men eg hadde vel hugsa om eg las den om att. Eg likte den ganske bra i følge bloggen.

    SvarSlett
  2. Den er litt annleis, men ikkje genial eller strålande, meiner eg - derfor 4.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...