mandag 18. mars 2013

Appelsinris

Kva er vel meit "typisk skulekjøken" enn appelsinris?  I den nye kokeboka har dei utelate desserten, men vi lagar han likevel!  Bildet er eit elevarbeid.  Heime kan ein gjerne bruke risrestar.  

Appelsinris

½ dl ris
2 dl vatn

2 appelsinar
1 ms sukker
1 ½ dl kremfløyte

1.     Kok risen i 20 minutt.

2.     Slå gryna i ein mjølsikt og skyl sei under kaldt vatn.                                                                     
Lat vatnet renne av.

3.     Skrell appelsinane, del dei i båtar og skjer eller klipp båtane i bitar.

4.     Bland ris, appelsinbitar (lat nokre av dei vere att til pynt) og sukker.

5.     Visp fløyten (elektrisk handmiksar) til krem og bland han forsiktig i risblandinga.  Pynt med appelsinbåtar.

3 kommentarer:

  1. det er lenge sidan...
    dette må verte påskedessert!

    SvarSlett
  2. Dette var en av dessertene vi faktisk husker fra skolekjøkkenet (80-tallet), og lagde hjemme etterpå. Den er jo ordentlig god!

    Hilsen Sygni

    SvarSlett
  3. Nam, nam!! Denne skal lages i påsken. Husker den godt fra ungdomskolen selv. :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...