Kva er vel meit "typisk skulekjøken" enn appelsinris? I den nye kokeboka har dei utelate desserten, men vi lagar han likevel! Bildet er eit elevarbeid. Heime kan ein gjerne bruke risrestar.
Appelsinris
½ dl ris
2 appelsinar
1 ms sukker
1 ½ dl kremfløyte
1.
Kok risen i 20
minutt.
2.
Slå gryna i ein
mjølsikt og skyl sei under kaldt vatn.
Lat
vatnet renne av.
3.
Skrell appelsinane,
del dei i båtar og skjer eller klipp båtane i bitar.
4.
Bland ris,
appelsinbitar (lat nokre av dei vere att til pynt) og sukker.
5.
Visp fløyten
(elektrisk handmiksar) til krem og bland han forsiktig i risblandinga. Pynt med appelsinbåtar.
det er lenge sidan...
SvarSlettdette må verte påskedessert!
Dette var en av dessertene vi faktisk husker fra skolekjøkkenet (80-tallet), og lagde hjemme etterpå. Den er jo ordentlig god!
SvarSlettHilsen Sygni
Nam, nam!! Denne skal lages i påsken. Husker den godt fra ungdomskolen selv. :)
SvarSlett