Desse frøbrøda har vorte svært populære i familien. Det daglege brødet er som kjent 75% grovt. Men i helger kan ein skeie ut! I går visste eg at eg skulle stå tidleg opp, så då passa det godt å bake dei til yngstemann kom heim. Prosessen startar kvelden før.
2 brød i 1 1/2 l former
5 g gjær
600 g kaldt vatn
780 g kveitemjøl
100 g frø
2 ts salt
Veg opp og rør saman ingrediensane om kvelden. Du har rørt nok når alle ingrediensane er blanda. Dekk bollen med lok eller plast. Eg synest det er greitt å bruke ein tallerk.
Morgonen etter har deigen heva seg godt.
Legg nokre frø på eit bakepapir eller ei bakematte om du har,Bruk ei deigskrape til å få deigen ned på matta. Trykk deigen litt flat og del i to. Rull saman utan at det kjem fleire frø inni.
Ha brøda i godt smurde former.
Set steikeomnen på 250 grader medan brøda hevar ein time.
Set brøda i omnen. Kast 1/2 dl vatn inn i omnen. Senk temperaturen til 200 grader etter ca 15 minutt. I min omn må brøda stå ca 50 minutt til saman.
Eg kjøpte den boka om knafrie brød, men har ikkje prøvd oppskriftene enno. Det speltbrødet som eg laga i dag heva lenge med lite gjær, har ikkje smakt det enno.
SvarSlettKarane her et gjerne ein halv frøloff! Det utviklar seg god smak og deigen er grri å ha med å gjere. Dette må du prøve!
SvarSlett