torsdag 14. mars 2013

Bok 12: Hvit panter


Frå coveret:
Skipsreder Herman Nordahl omkommer i en brann i leiligheten sin. Ved obduksjonen viser det seg at han har vært utsatt for tortur med et redskap kalt Somalisk Jomfru, hyppig brukt i afrikanske diktaturer. Pastor Hellener, familiepresten, som skulle forrette ved Nordahls begravelse, dukker aldri opp i kirken og blir funnet livløs i en skiløype i Lillomarka. En papirløs, døvstum gutt blir kidnappet. Tom Hartmanns ekskone, Cathrine Price får oppgaven med å løse mysteriet. Samtidig befinner Tom Hartmann seg i Den arabiske gulf om bord i en oljetanker for å skrive en roman. Tankeren blir kapret av somaliske pirater. Det skal snart vise seg at dette ikke er noen vanlig kapring. En farlig aksjon er i gang, en aksjon som lenge har vært et fryktet scenario. Kan Tom Hartmann hindre katastrofen?

Øystein Wiik sin roman Hvit panter er spekka med handling.  Kven har eigentleg kapra oljetankaren, og kva er baktanken med handlinga.  Kven pønskar på kva?

Eg likte krimromanen svært godt. Drapsmetodane er nye for meg - og temmeleg bestialske og utspekulerte.  Så her må ei åtvaring til: Romanen er ikkje noko for pyser!

2 kommentarer:

  1. Ikkje for pyser? Då blir det vel noko for meg og deg.

    SvarSlett
  2. Nemleg! Der var også forsøk på drap etter metodar frå ein opera.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...