onsdag 20. mars 2013

Bok 13: Polarsommer

Frå coveret:
En dag finner familien en baby på trappa. Det er Kaj. Hun er datteren til familiefaren Jack - en notorisk ustabil fyr. Jack og kona Ingrid tar Kaj inn som sin. Men det skal ikke bli enkelt. Særlig ikke mellom Kaj og storebror Kristian. Her går søskenkjærligheten helt på skeive. På skeive går det også mellom Kristian og broren Jens. For Lisette forstyrrer. Hun er kona til Jens. "Polarsommer" handler om en familie som går i stykker, ikke av hat, men av kjærlighet. "Polarsommer" er en oppvekst- og familieroman fra Sør-Sveriges kystlandskap. Den skildrer de sterkeste og vanskeligste følelsene oss mennesker imellom. Det er en umiskjennelig intensitet i Swärds romanunivers. Og i den poetisk ladde prosaen.

Då eg fann denne boka på biblioteket, tenkte eg at denne romanen kunne vere noko for meg.  Det har vorte mykje krim i det siste.

Det er nok mykje bra med romanen, men eg slit med å kome inn i den.  Boka er skriven i 1.person. Det er berre det at det varierer kven som er 1.person, og same personen gir stemme til alle.  Same hendingane vert skildra av ulike personar, så ein får nok med seg det meste.

Språket er spesielt, og eg har ikkje bestemt meg for om eg liker det.

Min konklusjon er: Les gjerne boka og gjer deg opp di eige meining, men vel papirutgåva.

2 kommentarer:

  1. Denne boka har eg ikkje sett her nede. Eg slit med å finne noko eg ikkje har lese før.

    SvarSlett
  2. Eg hadde håpt på å finne noko ny krim til påske...

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...