I dag ventar eg fleire middagsgjester. Vi vert åtte til saman. Her i huset har vi ikkje ete fårikål før i år, så det passa å fylle panna i dag. Det er mange måtar å lage fårikål på. Eg bruker å leite fram oppskrifta i den raudruta kokeboka, og så har eg ein liten eigen vri.
Ein legg kjøt og kål lagvis. Eg begynte med ca 3 1/2 kg ferskt lammekjøt. Mange meiner sauekjøt er best.
Eg startar med eitt kålhovud. Til denne porsjonen startar eg med 2 ms salt og rikeleg heil pepar. Så får ein smake til saltet til slutt.
Når retten har kokt ca ein time, har eg i eit kålhovud til. Dette gjer eg for at ikkje all kålen skal "forsvinne" eller "koke ut i kålen". Eg vil gjerne ha heile stykke med kål.
Når eg set på potetene, har eg litt jamning på. I dag målte eg opp 4 dl vatn og ein dl kveitemjøl. Eg vil ikkje ha tjukk saus, berre jamne litt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar