Torsdag skal vi lage "julemanna", som vi seier på Sunnmøre, på juleverkstaden vår. I fjor brukte eg TV2 si oppskrift, men elevane var ikkje heilt fornøgde med den. I dag tok vi ei prøverunde. Eg synest dei var heilt greie, men sukkeret var ikkje heilt oppløyst i deigen. Etter at dei var steikte, merka ein ikkje noko til det.
I dag fekk eg ei ny oppskrift av ein kollega. Eg laga deigen heime og sette frøkna i sving. Som de ser, vart det kattar og kaninar. Og smaken vart god.
2 dl vatn
300 g sukker
50 g smør
600 g kveitemjøl
2 ts hornsalt
Kok opp vatnet. Løys sukkeret i vatnet.
Smuldre saman mjøl og smør og ha i hornsalt.
Bland alt godt saman.
Set gjerne deigen kaldt ei lita stund.
Kjevle ut deigen og trykk ut figurar.
Steik kakene ved 200 grader i 8-10 minutt.
Eg var pinleg nøyaktig med ingrediensane. Eg vog til og med vatnet. At det står 56 g på vekta, betyr at eg har hatt hornsalt i etter smøret. Foodprosessoren fekk stå for smuldring og elting.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar