mandag 20. desember 2010

Heilsteikt kalkunbryst med eplesaus

Det vert som regel nokre grupper som får fleire timar på skulekjøkenet enn andre.  I år fekk vi lyst til å prøve ein rett frå gamleboka.  Det elevane var mest skeptiske til i dag, var sausen.  Dei ville hatt vaneleg bearnéssaus eller kyllingsaus.  Vi oppdaga at steiketida var litt lengre enn på pakken.  Bildet er  av eit "elevarbeid".  Oppskrifta er skriven for niandeklassingar.




Oppskrifta er henta frå ”Frå bollar til burritos” første utgåva.

Kalkunbryst
Vi bruker ferdig krydra kalkunfilet, så les korleis det skal steikast på pakken.

Ris
4 dl vatn
2 dl middagsris
1 krm salt

Eplesaus:
1 pose bearnéssaus
3 dl eplemost (skal erstatte vatnet/mjølka)
½ dl kremfløyte

 Grønsaker/garnityr
Salat, ananas, blå druer.

  1. Set kalkunfileten i steikeomnen.
  1. Kok ris:  Kok opp vatnet.  Ha i ris og salt.  Kok i 15 min.  Slå av plata.
  1. Kok sausen: Visp alt saman og kok opp under omrøring.
  1. Legg garnityret pent på tallerken.  NB! Ikkje på kanten. 
  1. Når kalkunfileten er steikt, bør han kvile 15 minutt før du skjer han i skiver.  Legg kalkunfilet, ris og saus på kvar tallerk.  Server!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...