lørdag 11. januar 2014

Bok 2: Carmen Zita og døden

Frå omslaget:
Konrad Sejer er tilbake! I "Carmen Zita og døden" er han høyst nærværende, ikke bare som den sindige og skarpe etterforskeren, men også som mennesket Konrad Sejer som har sitt å slite med. Men på stueveggen henger bildet av hans elskede Elise som han hver dag deler noen tanker med, og hunden Frank Robert, en kinesisk Shar-Pei, er alltid ved hans side. Og hver kveld avsluttes som alltid med en tynn whisky og en enslig sigarett. Denne gang er det Skarre som er først på åstedet. Et lite barn har druknet i en dam. Et ubevoktet øyeblikk og så har det det aller verste skjedd. De unge foreldrene er sønderknuste, og alt ser ut til å være et uhell. Men Skarre stusser, det er noe med den unge moren, og han lufter sine anelser for Sejer. Etterforskning blir satt i gang som alltid ved brå død, og den unge moren, Carmen, viser seg å være noe for seg selv. Selvopptatt, grunn, forkjælet og pyntesyk. Denne romanen har alt man forventer av en krim fra Karin Fossum; en fryktelig ulykke, gode og spennende portretter av de innvolverte, et godt politiarbeid med en uventet utvikling. Og som vanlig er det litteratur på et høyt nivå.

Karin Fossum sine krimromanar fokuserer ofte på menneskeskildringar.  Ho bygger opp ei forståing for kvifor folk handlar som dei gjer.  Personane er samansette.

Som lydbok fungerer romanen godt.  Det er få personar å forholde seg til.  Spørsmålet vert og om dette er eit drap eller ei tragisk ulykke. Om romanen er spennande i vanleg forstand, kan diskuterast.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...