torsdag 16. januar 2014

Bok 3: Casanovasyndromet


Frå omslaget:
«Casanovasyndromet» er Øystein Wiiks fjerde thriller om Tom Hartmann. Boston, USA: Den norske Harvard-studenten og roeren Georg Johnsson blir drept under Head of the Charles-regattaen. Ved den siste broen før målområdet ryker wiren som holder et banner oppe og kutter hodet av unge Georg som sitter fremst i båten. Slik ser det i alle fall ut. Saken blir henlagt som en ulykke. Oslo: Brudgommen Peter Werring forsvinner sporløst fra sitt eget bryllup. Skandalen er et faktum for bruden, Cathrine Price. Tiden går og Peter dukker ikke opp igjen. Catrine ber sin eksmann, Tom Hartmann, om å lete etter ham. Oppdraget fører Tom til Venezia og inn i en mørk verden der erotikken og kunsten å forføre dominerer. Det viser seg at flere av kvinnene Peter Werring har vært i kontakt med dør kort tid etterpå. Er det noen sammenheng mellom Werrings affærer og dødsfallene? Og har den unge roeren i Boston noe som helst med saken å gjøre? 

Det er ei stund sidan eg har lytta til ei lydbok som eg har hatt vanskar med å legge frå meg.  Dette er ein slik roman. Den skil seg ut i mengda med krimromanar med at plottet er originalt.  Dessutan er her utkropne drapsmetodar, noko eg som kjent har sansen for.  Miljøet og personane er og spennande.

Sjekk denne meldinga.

Elles ser eg at eg nok har hoppa over den tredje boka i serien.  Eg får vere på utkik!

3 kommentarer:

  1. Eg har lese den første, men kjem nok til å lese fleire, sjølv om eg tykte boka eg las var litt VEL fantasifull. Underhaldande var den i alle fall.

    SvarSlett
  2. Ja, det er eventyr for vaksne!

    SvarSlett
  3. Ja, nettopp. Og somme gonger er det all right.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...