Til dette brødet måtte eg kjøpe inn lime og soyasaus. Det hadde sikkert gått fint med skalet av 1 sitron og 1 ts salt også. Deigen skulle delast i 20, men eg valde å lage 24 partypinnar, 8 på kvar plate. I denne oppskrifta skal ein skålde mjølet. Det går fint utan også ... Krydderet knuste eg i urtehakkaren på stavmiksaren. Vil ein bake utan krydder og sitrusskal, så får ein rundstykke med annan fasong.
Vi smakte på pinnane, men valde å fryse ned det meste til det vert eit party, gjerne med eit ostefat eller ei suppe.
2 dl sammalen kveite, grov2 ts anisfrø, knuste (kan sløyfast)
2 ts fenikkelfrø, knuste (kan sløyfast)
4 dl kokande vatn
25 g (1/2 pk) gjær
2 1/2 dl lunka vatn
rive skal av 2 lime (kan sløyfast)
2 ms japansk soyasaus (eller 1 ts salt)
1/2 dl rapsolje
ca 10 dl kveitemjøl (2 dl meir?)
1. Bland saman grovt mjøl og krydder i bakebollen (Kjøkenmaskin om du har). Hell kokande vatn over. lat blandinga stå til den vert fingervarm - eller lenger.
2. Ha gjæren og resten av ingrediensane i bakebollen. Elt deigen godt, gjene 10 minutt. Hev til dobbel storleik.
3. Del deigen i 24 emne. Trill dei runde først. Bak utt 8 emne og legg på eit bakepapir på ei bakeplate. Eg trilla dei like lange som brettet omtrent. Vent litt før du tek neste 8 - og så resten.
4. Set omnen på 230 - 250 grader. Hev pinnane i ca 40 minutt før du steiker dei i 10-15 minutt.
5. Avkjøl dei under ein handduk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar