Dette syltetøyet hugsar eg frå min barndom. I seinare åt har eg berre sett det i svenske butikkar under namnet drotningsyltetøy, sjølvsagt. Både blåbær og bringebær kokar raskt, så dette syltetøyet lagar ein lett.
750 g blåbær750 g bringebær
(litt vatn om bæra ikkje har vore frosne)
1 pk pektinpulver
6 dl sukker
1. Kok bæra i 5 minutt.
2. Ha i pektinpulver. Kok eitt minutt.
3. Ha i sukkeret og kok opp.
4. Ha på reine glas.
Den sylta er god, men eg har ikkje fått den til slik eg vil ha den, så i år har eg ikkje prøvt.
SvarSlettEg skal skrive ned oppskrifta di. Takk :)
Høyrest herleg ut!!
SvarSlettNattaklem
JA det er et godt syltetøy.
SvarSlettMen det er så sjelden jeg får plukket både bringebær og blåbær samtidig. Men en kan jo se etter det i butikkhyllene når en er i Sverige. Ha en herlig dag :)
Takk for det!
SvarSlettUt over vinteren må det vere lov å plukke i frysedisken ...
OK. Eg ser at det ikkje er berre reine matbloggar som er med. For meg er blogging ein hobby som eg i varierande grad bruker tid på. Eg tenker at det bør berre vere lystbetont utan plikter for meg.
SvarSlett