lørdag 9. mai 2015

Bok 21: Himmel over London

 
 

En kinesisk eske av en roman fra mesteren Håkan Nesser. Himmel over London er en ny sjanger, som beholder både krimmens spenning og skjønnlitteraturens dybde. Det handler om mord og kjærlighet, og det utspiller seg i London, den evige byen. En gammel, døende mann inviterer sine nærmeste til en middag i London. Han bærer på en stor hemmelighet som ikke skal avsløres før alle sitter rundt bordet. Vi følger hans og gjestenes forberedelser til den store middagen. Men er de egentlig ekte - eller bare figurer i romanprosjektet til den andre hovedpersonen? Det begynner kl. 14.50 på Paddington Station, i hjertet av London. Eller en septemberkveld i 1968, på Trafalgar Square. Eller enda lenger tilbake i tiden, med en løgnaktig stasjonsbetjent og sønnen hans i byen K-.
 
 
 
 
Då eg var ung, likte eg ikkje Håkan Nesser sine krimromanar.  I det siste har eg gitt han ein ny sjanse, og eg har lært meg å sette pris på refleksjonane hans.
 
Også i denne romanen er det mykje livsvisdom.   det er berre at som lydboklyttar i alle fall, vert det vanskeleg å halde orden på alle personane og hendingane.  Det er fortid og notid og ulike mysterium.  Eg skulle nok ha lese boka på papir eller lytta til den ein gong til.  For sjølv om eg ikkje liker å innrømme det, så har eg nok ikkje fått med meg alt.

2 kommentarer:

  1. Eg veit at eg har lese denne boka, men elles hugsa eg ikkje mykje. Måtte inn på bloggen min, og fann om lag same kritikken som du har skrive her. Eg har jo likt HN sine bøker lenge før eg fekk deg på trua, men ikkje alle bøkene er like lett tilgjengelige.

    SvarSlett
  2. Nei, og denne var ein merkeleg sjanger ...

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...