mandag 4. mai 2015

Bok 20: Marmor

 
 
 
En eldre kvinne begraves fra Paulus kirke på Grünerløkka. På annen rad sitter barnebarnet Carla og tenker tilbake på hva bestemoren fortalte om livet sitt og generasjonene før. Ikke få barn! sa hun da Carla var tenåring: Vi må stoppe disse gærne italienske genene i slekta! «Marmor» er en original slektsroman om en annerledes familie. Flere er rikt begavet, likevel strever de med samfunnets uskrevne regler. Vi får glimt av en stamfar fra Italia, vi treffer den avdødes to døtre som fremdeles hater henne intenst, og vi møter Carlas millionærfetter Jam som lever isolert fra omverdenen. Carla selv har nettopp fått vite at hun er gravid. Skal hun våge å få barnet?

Eg likte godt starten på denne romanen, Gudny si historie, som går føre seg under krigen.  Men i staden for å gå skikkeleg inn i denne skjebnen, skriv forfattaren ein slektsroman. Eg synest ikkje ein kjem under huda på personane. Eg ser at romanen før høge terningkast.  Og for all del, han er underhaldande og lettlesen.  Det er kvar sin smak!

3 kommentarer:

  1. Akkurat det du peikar på er minuset i alle Toril Brekke sine bøker. Vi blir kjent med mange personar, men kjem aldri heilt under huda på dei. Men denne boka er litt annleis enn dei andre eg har lese av forafattaren.

    SvarSlett
  2. Eg har ikkje lese andre bøker av henne det eg kan hugse.

    SvarSlett
  3. Høres ut som en bok som jeg må få i hus til neste ferie! Ha en fin uke hos deg!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...