torsdag 2. april 2015

Stem på årets påskekim 2015

Tradisjonen tru skal eg også i år legge ut ei lita uhøgtidleg meiningsmåling der blogglesarane kan få uttale seg om årets påskekrim. Eg har berre teke utgangspunkt i dei krimseriane som begynner og sluttar i påska.

Prey
Marcus Farrow rømmer frå politiet og etterforska saka han er mistenkt i. Han held på å få skulda for drapet på eks-kona si og eine sonen.Vg gir serien terningkast tre. Adressa gir terningkast 4.  Her i huset var vi samde om 4+.

The guilty
Maggie Brand etterforskar ei forsvinning av ein gut for fem år sidan.  Liket hans dukkar opp nedgrave ikkje så langt frå heimen. Hendingane i fortid er i gulfarge, og hendingane i notid er blågrøne.  I begynnelsen irriterer dei dårlege fargane meg litt, men ein vert van med det, og det hjelper oss å forså tidene, ikkje minst fordi tidsglimta til tider er ganske korte. Til no har eg sett berre ein episode, og det lovar bra!

VG gir terningkast 4.

Arthur &George

Denne krimserien byggjer på historiske fakta.  Sir Arthur Conan Doyle, forfattaren av Sherlok Holmes,  prøver å bevise at George Edalji, ein advokat med indiske anar, er utsett for eit justismord. Året er 1906.

Dagbladet gir terningkast 3. Dagsavisen 5.  Eg har sett to av tre episodar og liker serien god.

Foyle

Også i år får vi gjensyn med ein klassikar, nemleg Foyle.  Det skal kome tre sjølvstendige episodar, om eg har forstått det rett.  VG gir terningkast 5 på første episode, så dene kan vi vel gle oss til.

Då håper eg at alle som stik innom bloggen tek seg tid til å stemme!2 kommentarer:

  1. Arthur og George ga eg opp midt i første episode, eg likar godt dei to første, og gledar meg til Foyle.

    SvarSlett
  2. Ingen over og ingen ved siden av: Poirot! Maraton på Fox ;)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...