søndag 5. april 2015

Bok 17: Den grenseløse.


Midt i sin sedvanlige og sårt tiltrengte morgenlur med beina på skrivebordet i kjelleren på politigården i København får Carl Mørck en oppringning fra en kollega på Bornholm. «Har du tid til å høre litt på meg?» spør han. Men Carl er avvisende når han forstår at kollegaen er i ferd med å prakke på ham en ny sak. Dermed legger mannen i den andre enden stille på røret.
Bare få timer senere viser konsekvensene av den avbrutte samtalen seg. Den er totalt uforutsigbar. Carl presses hardt og må begynne å grave i en 17 år gammel sak med et ekstremt tragisk utfall. En ung, livsglad kvinne forsvant og ble funnet drept hengende i et tre.
Avdeling Q står overfor en sak som er både vanskelig og obskur. Samtidig driver en mystisk manipulator et kynisk spill for å beskytte seg selv og sine. I møte med kompromissløse og alternative miljøer blir Rose, Assad, Carl og nykommeren Gordon utfordret på alle tenkelige vis. Gamle saker og hemmeligheter truer med å sprenge hele firkløver.

Blogglesarane vert nok ikkje overraska når eg gir denne romanen positiv omtale! Eg har stor sans for Avdeling Q, ikkje minst den mystiske Assad som viser nye sider. 

Sjølve krimgåta og handlinga inneheld dei fleste element som sjølvmord, drap, innelåsing og torturering.  Og ikkje minst er språket underhaldande.  Eg gir romanen 5+.

1 kommentar:

  1. Eg likar veldig godt desse bøkene. Sjølve krimgåta gløymer eg fort, men persongalleriet og språket er eminent. Eg frydar meg når eg les desse bøkene.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...