onsdag 1. april 2015

Bok 16: Ingen er så trygg i fareVarg Veum er tilbake! Tidlig en morgen blir Varg Veum anholdt av politiet og satt på glattcelle. De har funnet materiale på pc-en hans, elektroniske spor som ser ut til å knytte ham til et omfattende nettverk for bruk og distribusjon av grov barnepornografi. Hvordan kan dette materialet ha havnet på pc-en hans? Og hvorfor? Fra fengselscellen må Veum grave seg dypt ned i det han har foretatt seg de siste tre årene, tre år der han i sorgen etter Karin har gjort sitt beste for å gå til grunne. Ved et lykketreff kommer han seg på frifot. Han er på flukt fra politiet, og må samtidig finne ut av hvem som har interesse av å knekke ham, for godt. Trådene strekker seg både bakover i tiden og utenfor landets grenser. Veum står overfor den vanskeligste og mest personlige saken i sin karriere.

I denne romanen rømmer Varg Veum frå politiet for å etterforske saka mot seg sjølv. Det gjer han sjølvsagt med hjelp fra ei veninne.

Det tok meg berre eit par dagar å lese denne rmanen.  Eg hadde han på øyrene medan eg rydda i hagen og styrte inne. For meg er det topp underhaldning i å lytte til Lasse Lintner si opplesing der han hermar etter dei fleste dialektar og skildrar ulike typar gjennom tolkingane sine.  Vanlegvis vil eg berre ha romanar lesne, ikkje tolka.  Men her gir opplesaren romanen eit ekstra løft.  Staalesen sine språklege bilde er eit kapittel for seg.  Han treff min sans for humor!

1 kommentar:

  1. Eg tykte denne boka var direkte dårlig, men Lasse Lindtner er god!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...