lørdag 27. november 2010

Korpskake


Eg har vurdert om eg skal legge ut dei same oppskriftene på denne bloggen som på dei gamle, eller berre legge ut link.  I dag legg eg ut ein klassikar.  Enklare kake kan du ikkje lage.  Ein kan røre den saman for hand eller forsiktig i maskin.  

Før eg kom fram til denne kaka, har eg prøvd ut mange oppskrifter.  Ein del slike surmjølkskaker inneheld omtrent like mykje sukker som mjøl.  Også denne kaka er for søt for meg ...

Oppskrifta er skriven for ungdomar.



Sjokoladekake m/kefir

(stor langpanne ca 5 l)

11 dl kveitemjøl
5 dl sukker
3 ms kakao
4 ts natron
2 ts kanel
2 ts vaniljesukker

1 l kefir
300 g smelta margarin

1. Set omnen på 200 grader.
2. Ha bakepapir i ei stor langpanne.
3. Smelt margarinen. Avkjøl litt.
4. Bland saman det tørre.
5. Rør inn mjølka. Røra skal bli klumpefri, men ikkje seig.
6. Rør inn margarinen og ha røra i langpanna.
7. Steik kaka i ca 40 minutt på nederste rille.




Glasur:

100 g margarin
2 ms sterk kaffi (Kok kaffi: Ha 2 ts pulverkaffi i ½ dl kokande vatn)

1 ms kakao
1 ts vaniljesukker
250 g melis

1. Smelt margarinen (her kan du ikkje bruke flytande margarin) og ha i kaffi.
2. Sikt i resten av ingrediensane.
3. Ha glasuren på kaka medan ho er lunken.
4. Pynt kaka etter eigen fantasi!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...