onsdag 29. mai 2013

Bok 24: Tilståelsen

Frå Coveret:
En uskyldig mann blir snart henrettet. Bare en skyldig mann kan redde ham. I 1998 ble en cheerleader voldtatt og drept i Sloan, Texas. Donté Drumm, en lokal fotballstjerne får dødsstraff for ugjerningen. I bakgrunnen står Travis Boyette, den egentlige drapsmannen og betrakter det hele. Han har ingen planer om å oppklare misforståelsen. Ni år senere er det bare fire dager til Donté skal henrettes. Travis Boyette har fått en uhelbredelig hjernesvulst og bestemmer seg for å tilstå drapet på den unge cheerleaderen. Men hvordan overbevise advokater, dommere og politikere om at en uskyldig mann er i ferd med å henrettes?

Det starta med at ein dødssjuk mann oppsøker ein prest og tilstår eit drap som ein annan snart skal avrettast for.  Det vert eit kappløp med tida.  Det viser seg at saka er mildt sagt slurvete behandla i si tid.  Mange har svikta. No vil presten vere med å finne liket.

Det er mykje politikk og samfunnskritikk i denne krimromanen.  Er det lett å gi ein svart gut skulda for noko han ikkje har gjort?  Kva med val av jury? Er det greitt for politiet å ikkje følgje reglane? Forfattaren får godt fram det barbariske i dødsstraff.  I mi tankeverd er det fjernt at familien til offeret skal få hemn, og at dei skal ha sitt eige rom der dei kan sjå på eksekusjonen.

Elles synest eg forfattaren held spenninga oppe gjennom heile romanen.   Ein del ting er ikkje slik vi først trudde.  Han unngår altså klisjéar etter mitt syn.  Slutten, til siste setning, likte eg svært godt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...