søndag 19. mai 2013

Bok 23: Dans med en engel

Frå coveret:
Dette er den første boken med den populære kriminaletterforskeren Erik Winter i hovedrollen. Det er en fortelling om det å stå utenfor, om fornedring og om de mørke sidene i menneskesinnet. En ung, svensk mann blir funnet myrdet på et hotellrom i London, og en engelsk gutt blir myrdet på samme måte i Göteborg. Etter de blodige fotsporene å dømme, har noen danset en makaber dans i rommet. Erik Winters etterforskning fører både til England og til svenske barer og pornoklubber. Men før politiet har alle bitene på plass, finner man flere ofre, både i London og i Göteborg.

Nokre krimbøker grip deg frå første stund, og du greier omtrent ikkje å legge boka frå deg.  Andre må ein ta seg saman å lese ut.  For meg hører denne til den siste kategorien.  Det er ikkje alltid like lett å vite kva ein skal sette fingeren på.  Kanskje eg berre har lese mykje god krim i det siste og blitt kresen?

Romanen er frå 1997 og har vunne pris for beste krimroman i Sverige. Så blogglesarane får gjere seg opp si eiga meining.

1 kommentar:

  1. Det er ganske lenge sidan eg las denne boka, men eg synest å hugse at eg likte den. Men som du seier, ein blir lei av krim når ein les for mykje av det.Eg las ei bok til om samme etterforskaren, då var han gift og hadde familie. Eg sakna den unge, stilige typen!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...