torsdag 26. juli 2012

Surdeig igjen

Ein dag for vel ei veke sidan tenkte eg at viss eg laga ein surdeig, kunne eg vere sikker på at sola kom fram slik at det vart lite freistane å bake. Noko må ein gjere for å lokke sola fram?

Eg følgde oppskrifta i Schakenda si bakebok.  Etter to dagar bobla det.  Det som skal kastast, som det står i oppskrifta, puttar eg i ein brøddeig eller i brødbakemaskina.  
Etter ei veke er surdeigen ferdig.  1 dl vatn og 1 !/2 dl mjøl og 50 g surdeig vert til 3/4 dl surdeig.
I går bakte eg brød  som eg heva med surdeig utan gjær.  Dei heva fint og vart ikkje sure!  Eg synest det er artig å arbeide med deigar.  Det vert ei form for kjemi.
I dag tok eg resten av surdeigen og laga desse fruktbrøda.  No er det ikkje ei tørka frukt eller ei nøtt att i huset som er datostempla i 2012!

Eg veit at mange av blogglesarane har Schakenda sine bakebøker.  No er dei forresten til halv pris på ark.no.  Sist hadde eg ein surdeigskultur eit halv år.  No skal eg ta ein pause og heller ta det att når det vert mørkare ute.  Litt rot er det med det også.

2 kommentarer:

  1. Fruktbrøda er kjempegode etter min smak, og no såg eg akkurat Tina snakke varmt om lyse surdeigsbrød ...

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...