I går kveld laga eg deigen til dette brødet. Eg let brødbakemaskina kna han.
(4 brød)
10 g gjær
3 ms olivenolje
1 ts salt
1/2 dl durumkveite
7-8 dl kveitemjøl
Deigen fekk stå i kjøleskåpet over natta.
I dag tidleg delte eg deigen i fire emne og let dei kvile medan eg åt frukost.
Deretter forma eg brøda. Eg skal snitt i brøda med deigskrapa og utvida hola med fingrane.
Dei skulle inn i varm omn 250 grader, og steikast ved 230 grader i 10-12 minutt.
Ein annan gong vil eg bake emna ut i olivenolje i staden for mjøl, og så ha på litt havsalt.
Brøda vart servert til middagen: Sei i karri.
Det var noen spesielle brød. Sikkert enda bedre med olje og litt salt ja.
SvarSlettGod kveld til deg :)
Eg bruker alltid å følgje oppskrifter slavisk første gongen, så gjer eg mine eigne "forbetringar" etter kvart. Fougasse er visst som focaccia at det finst mange variantar.
SvarSlett