lørdag 29. april 2017

Bok 19: Den talentfulle bøddelen


Leon Gabrielsen ble dømt for drap på en kioskeier, men klarte å rømme fra Oslo fengsel og komme seg til Iran, der faren bor. Han kjører taxi, og han er en av dem som henger løkken rundt halsen på drapsmenn. En flombelyst kveld hvisker en av de dødsdømte ham noe i øret. Det han får høre, gjør at han bryter med sitt nye liv og kommer seg til Norge med ny identitet. Han har skaffet seg et oppdrag: Å få en agent for den iranske etterretningen ut av fengsel. Imens etterforsker PSTs Ellen Marie Moi et drap på en eksiliraner. Har drapet sammenheng med det hemmelige forhandlingsmøtet mellom Iran og USA? Og har Leons oppdrag sammenheng med det samme møtet? Den talentfulle bøddelen handler om en manns intense vilje til å gjenopprette sin selvrespekt.

Denne romanen raska eg med meg frå biblioteket i mangel av kjent stoff. No har eg oppdaga at dette er tredje romanen i ein serie, av ein for meg ukjend forfattar. Forrventningaane var heller låge. men romanen fenga meg frå første stund! Han kjem vel i kategorien "eventyr for vaksne".

1 kommentar:

  1. Då likte du den betre enn eg. Men den var litt spennande på slutten. Det kan hende eg hadde likt boka betre om eg hadde lese den meir samanhengande.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...