Sidan foodprosessoren min stod på benken i går, fann eg ut at eg kunne lage ei svært enkel eplekake. Eg meiner det er ei gammal oppskrift frå då Ingrid Espelid var på Fjernsynskjøkkenet. Eg nytta elles høvet til å sjekke ut om eg kunne bruke ei silikonform utan å smørje henne. det gjekk heilt fint!
175 g
smør
175 g
mjøl1 ts bakepulver
2 egg
2 ms sukker
1 ts kanel
- Set steikeomnen på 180 g.
- Smør og strø ei rund form 24
cm. Ha gjerne bakepapir i botnen.
- Smuldr smør og mjøl i
foodprosessoren
- Ha i sukker, bakepulver og
egg. Lat maskina gå til du får ei
glatt røre.
- Ha røra i forma.
- Skrell epla og ta ut
kjernehuset.
- Skjer dei halve epla i tynne
skiver. Trykk dei halve epla ned i
forma.
- Strø sukker og kanel over.
- Steik kaka i ca 40 minutt på nedste
rille.
Servér kaka lunken med krem eller vaniljeis.
SÅG HERLEG UT :-)
SvarSlettPÅ KURS I BYEN I DAG ÅT VI LUNSJ PÅ SØSTRENE FRYD OG TIL KAFFI FEKK VI EPLEKAKE MED KREM. VART INSPIRERT TIL Å SNART LAGE EPLEKAKE IGJEN.
Eplekake er alltid godt, og den kan godt vere enkel, berre der er mykje eple i. Og krem attåt.(Ikkje is).
SvarSlett