onsdag 4. desember 2013

Pikekyss

Her om dagen fekk frøkna så lyst til å lage pikekyss.  Ho hadde funne nokre oppskrifter på nett, men eg overtalte henne til å prøve oppskrifta frå den nye kokeboka vi fekk til skulekjøkenet "Kokeboka mi". Ho forma dei ganske små, så det hadde vore nok å lage av to eggekvitar og 150 g sukker. Eventuelt kunne ein sett dei noko tettare, for dei heva ikkje noko særleg. Dei berre tørka.

Har ein eggekvitar til overs, er dette ein fin måte å få brukt dei på.
3 eggekvitar (romtempererte gir best resultat)
225 g sukker
eventuelt konditorfarge

  1. Set steikeomnen på 70-90 grader og dekk ei steikeplate med bakepapir.
  2. Skil egga.Ta vare på plommene,.
  3. Pisk eggekvitane stive med miksar.  Tilset sukkeret litt etter litt til alt rt brukt opp og massen er blank og seig.
  4. Vil du farge massen med konditorfarge, tek du eit par dråpar i ei teskei før du vender han inn i marengsmassen ved hjelp av slikkepott.
  5. Fyll marengsmassen i ein sprøytepose og sprøyt uy toppar på eit bakepapir. Du kan og bruke ei teskei til å lage toppar.
  6. Lat marengsen tørke i steikeomnen i 2-3 timar.
Marengtoppar kan ein legge lagvis med frosen rips (ev skogsbærblanding), vaniljekrem og krem. Det er yndlingsdesserten til ein her i huset.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...