Her om dagen fekk frøkna så lyst til å lage pikekyss. Ho hadde funne nokre oppskrifter på nett, men eg overtalte henne til å prøve oppskrifta frå den nye kokeboka vi fekk til skulekjøkenet "Kokeboka mi". Ho forma dei ganske små, så det hadde vore nok å lage av to eggekvitar og 150 g sukker. Eventuelt kunne ein sett dei noko tettare, for dei heva ikkje noko særleg. Dei berre tørka.
Har ein eggekvitar til overs, er dette ein fin måte å få brukt dei på.
3 eggekvitar (romtempererte gir best resultat)
225 g sukker
eventuelt konditorfarge
- Set steikeomnen på 70-90 grader og dekk ei steikeplate med bakepapir.
- Skil egga.Ta vare på plommene,.
- Pisk eggekvitane stive med miksar. Tilset sukkeret litt etter litt til alt rt brukt opp og massen er blank og seig.
- Vil du farge massen med konditorfarge, tek du eit par dråpar i ei teskei før du vender han inn i marengsmassen ved hjelp av slikkepott.
- Fyll marengsmassen i ein sprøytepose og sprøyt uy toppar på eit bakepapir. Du kan og bruke ei teskei til å lage toppar.
- Lat marengsen tørke i steikeomnen i 2-3 timar.
Marengtoppar kan ein legge lagvis med frosen rips (ev skogsbærblanding), vaniljekrem og krem. Det er yndlingsdesserten til ein her i huset.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar