Når eg først bakar, bakar eg ikkje små kaker. Mor Monsen-oppskrifta er ei god gamal som eg har dobla for å fylle langpanna som høyrer til komfyren.
500 g smør500 g sukker
10 egg
rive skal av 2 sitronar (Eg bruker økologiske.)
600 g kveitemjøl
2 ts bakepulver
75 g korintar
75 g hakka mandlar (ev. mandelspon)
3 ms pelesukker
- Rør smør og sukker kvitt og luftig.
- Tilset egga - eitt om gongen. (Eg bruker å knekke alle og ha dei i eit halvlitermål.)
- Ha i sitronskal og sikt i mjølet. Rør saman.
- Ha deigen i ei langpanne med bakepapir i.
- Dryss over mandlar, korintar og perlesukker.
- Steik kaka midt i omnen på 200 grader ca. 30 minutt.
Eg steikar halv porsjon av din i ei lita langpanne. Eg brukar alltid usalta meierismør til MM. Eit problem eg har er at deigen vil skille seg når eg skal ha i mange egg. Har du råd for det? Eg passar på at alle ingrediensane har romtemperatur før eg begynner.
SvarSlettDen har lett for å skilje seg undervegs. Eg har ikkje noko anna råd enn å røre og røre ... Det med saltet har eg ikkje tenkt på. Men smør må det vere.
SvarSlettTrur ikkje det saltet har så mykje å seie, men når eg kjøper ein liten pakke smør til MM, då kjøper eg usalta.
SvarSlett