Eg har endra litt på oppskrifta som de finn her, eg har skifta ut vatn med mjølk og egg. Eg vil og anbvefale litt søtt i dette herlege brødet som ein gjerne kan servere til ost.
1/2 pk gjær
3 dl mjølk, lunken
1 egg
1 ts salt
1 ms honning/sukker?
100 g havregryn
100 g sammalen kveite, grov
300 g kveitemjøl
1 dl graskarkjerner
1/2 pk svisker, i bitar
1/2 pk aprikosar, i bitar
Smuldr gjæren i bakebollen.
Ha i væska og resten av ingrediensane unntatt tørka frukt.
Lat maskina gå i ca 10 minutt medan du deler opp frukta - gjerne med saks.
Lat deigen heve under plast i ca 1 time.
Form brødet.
Etterhev ca 40 minutt.
Steik ved 200 grader ca 1/2 time.
Avkjøl på rist.
Det er god variant til julebrød vil eg tru.
SvarSlettTakk for oppskrifta.
Takk for oppskrifta, dette vil eg prøve!
SvarSlettEin kan sjølvsagt ha i den frukta eller dei nøtter ein vil. Eg skal lage nye variantar etter kvart.
SvarSlett