onsdag 26. februar 2014

Bok 12: En sannsynlig historie

Frå omslaget:
Helena får oppfylt en gammel drøm når hun og mannen kjøper en liten gård i Norrland for å drive et hotell. Men ekteskapet knaker i sammenføyningene, og snart er skilsmissen et faktum. Tilbake står Helena med hotellet, en ødelagt tilværelse og en ulykkelig tenåringsdatter. Finansmannen Anders' karriere har vært fremgangsrik. Men i takt med at pengene har strømmet inn, har tilværelsen blitt stadig mer meningsløs. På en landevei i Norrland utfordrer han skjebnen, lukker øynene, gir gass og tenker at nå får det gå som det går. Han våkner på sykehuset. Etter oppholdet der tar han inn på et lite hotell i en norrlandsk småby. Dette er en historie der to ulykkelige mennesker møtes og oppdager at vi faktisk kan forandre vår måte å betrakte tilværelsen, og at det finnes helt andre valg i livet enn dem vi kanskje tror. Med sikker hånd, sterk psykologisk ladning og en usvikelig evne til å blottlegge det dypt menneskelige skildrer Karin Alvtegen forhold, sorg, konfliktredsel, fordommer og kjærlighet.

I romanen møter vi ulike personlegdomar.  Alle går gjennom ei endring. Skildringar av ekteskap og skilsmisser er heller klisjéaktig framstilt. Også framstillinga av Anders, den rike mannen som ikkje finn meining med livet, vert noko enkel. Han møter mannen i det vesle huset som han har mykje meir til felles med enn han aner. Begge har dei hoppa av "karusellen", noko vi får vite etter kvart.

No vil eg nok seie at dei viktigaste hendingane i romanen er heller lite sannsynlege.  Men likevel er boka kjekk å lese. Den er enkel og lettlesen.  Vi kjenner att personane og konfliktane. Eit stort pluss for avslutninga.

Sidan eg har gitt nokre karakterar i det siste, skal og så denne få det: 4-.1 kommentar:

  1. Eg har lese boka, men hugsar ikkje slutten. Typisk meg.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...