I veka som var kom Mona Halvorsen med eit godt tips til Bent Stiansen som skulle koke fårikål på "Fårikålens dag". For å få den gode peparsmaken skulle ein legge peparen i vatn over natta. Ho brukte eit litermål medan eg berre tok eit vanleg glas.
Vi hadde fårikål førre søndag også. Men det som vart til overs, vart ete opp i løpet av kvelden. Så det vart ingen restar. Vi hadde derfor lyst på ein ny runde i dag. Sjølv liker eg best nykokt fårikål, men eg er samd i at det er godt med god peparsmak. Og i framtida kjem eg til å følgje Mona sitt råd!
Eit anna spørsmål kom opp: Kor mykje kjøt treng ein til kvar person? Bent Stiansen meinte 350 g til kvar mann. Det er eg samd i, men 350 g bør ein ha til både kvinner og menn - minst. Mitt kjøt var det i alle fall ein del bein og feitt i.
Når eg skal lage fårikål, bruker eg den raudruta kokeboka. Sidetalet kan eg i hovudet:328. Der er ein feil: Ein må doble saltmengda. Peparmengda er også altfor beskjeden. I dag brukte eg 1 dl kveitemjøl i jamninga. Det er passeleg i mi panne.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar