mandag 16. mars 2015

Bok 13: Harpesang


Et musikalsk undergrunnsmiljø, et himmelrom av sang Det er himmelsk sang plateprodusenten Jim Gystad en bakrusmorgen får høre i Vinger kirke. Stemmene fra benkeraden bak ham formelig løfter ham inn i evigheten, bort fra den trauste liksombluesen som han til daglig prøver å puste liv i. Og for første gang på lenge slipper meningsløsheten taket. Det er De Syngende Søsken Thorsen som befinner seg i forsamlingen. I forgangne år har de turnert USA og solgt hundretusenvis av plater, singler med titler som "Det er mitt kors å bære" og "Tretti sølvpenger oppå vår Faders bibel". De fant alle tre kjærligheten. De mistet den. Og de opptrer ikke mer. Etter dette er Jims liv egentlig bare fylt av én ting: Han vil vekke sangen til live hos De Syngende Søsknene Thorsen. Han blir satt på de vanskeligste prøver. Og det vanskeligste av alt: å bringe kjærligheten tilbake i livet deres igjen. 

Dette er ein vakker roman om kjærleiken generelt og kjærleiken til musikk spesielt. Foefattaren les sjølv.  Det gjer kanskje romanen endå meir poetisk.  

Så spørs det om gamal kjærleik rustar?  Eg håper eg ikkje fornærmar nokon når eg vil anbefale denne romanen først og fremst for dei som har levd ei stund?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...