mandag 2. februar 2015

Bok 5: Avsporet

«Avsporet» er første bok i RAVN-serien . den kritikerroste suksessen fra en av Danmarks bestselgende krimforfattere. Kriminalbetjent Thomas Ravnsholdt, populært kalt Ravn, er sykemeldt fra jobben i Station Citys spesialenhet etter at kjæresten ble drept under et innbrudd. Ravn blir imidlertid brått revet ut av sorgen da en nær venn ber ham om hjelp til å finne en ung kvinne som har vært sporløst forsvunnet i to år. Etterforskningen tvinger Ravn tilbake på jobb og ned i Københavns underverden. Alt tyder på at kvinnen er solgt til den storkriminelle halliken Slavros, og sporene leder etter hvert til Stockholm . til et sted mørkere enn helvete... Etterforskningen kompliseres ytterligere av en ukjent drapsmann som har herjet Stockholm i årevis: en sadist som stiller ut ofrene på byens søppelfyllinger, og som nå har blinket ut sitt neste offer.

Eg begynte å lytte til denne boka på ein biltur.  Boka eg heldt på åå lese vart lagt til side.  For dette er ei slukebok.  Vi har med hardbarka kriminelle å gjere.  Kriminalbetjenten har eigne problem.  Forfattaren skaper eit interessant miljø, ikkje ukjent frå anna litteratur.  Unge jenter vert bortførte og utnytta på det grovaste.  Seriemordaren er av verste sort.  Han piner offera sine.  Greier Ravn å finne Marsja i live?

Eg storkosar meg!  At dette er stor litteratur, skal ikkje eg ha sagt.  Men det er ein roman det er svært vanskeleg å legge frå seg for å gjere noko anna!  Eg gler meg til oppfølgjarane!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...