mandag 12. januar 2015

Bok 2: Maurtuemordene

Maurtuemordene er den sjette boka om K2 og Patricia. I Oslo er en seriemorder løs. Unge kvinner blir funnet kvalt på ulike steder av byen. Felles for dem er en merkelig, barnslig illustrasjon av en maur plassert på liket. Det første offeret er en tekkelig teologistudent, den neste en temmelig utagerende jazzsangerinne og dernest følger arvingen til en av Norges største formuer. Men snart skal det bli flere. K2 famler i blinde etter noe som binder ofrene sammen, men finner ikke annet enn det opplagte At de blir funnet drept. Selv Patricias skarpe hjerne og utradisjonelle resonnementer kommer til kort. K2 står i fare for å miste sin posisjon som Oslo-politiets ubestridt beste etterforsker. Sjefen er alt annet enn fornøyd, og presset mot etterforskningen øker for hver time som går. Hans Olav Lahlums bok av året er en forbløffende psykologisk thriller.

Eg liker godt Lahlum sine bøker. Men eg synest det er vanskeleg å sette fingeren på akkurat kva det er. Handlinga er lagt til 70-talet.  Her er ingen mobiltelefonar.  Oppklaringa tek den tida det tek. Språket høver til romanen.  Det er noko stivt, men ikkje utan snert og humor.  Personane er interessante.  Her er og lagt inn romantikk.

Heller ikkje denne romanen skuffa. Terningkast 5 frå meg.

2 kommentarer:

 1. Eg er imponert.. bok 2 alt!
  Bok 1 med meg :-)

  Vonar dokke held hardt på kvarandre og ikkje bles vekk der ute..
  Det knakar bra her i allefall..

  SvarSlett
 2. det mest nteressante med Lahlum sine bøker er at han greier å tilbakedattere dei så korrekt, både i form og innhald. Det er mest derfor eg les dei.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...