mandag 10. juni 2013

Bok 26: Reddhare


Frå coveret:
Mark Billingham innfrir med "Reddhare" de forventningene han selv skapte gjennom sin debutroman "Sov godt": En moderne, psykologisk krimroman som begeistrer anmeldere og fanger lesere langt hurtigere enn Tom Thorne får tak i sine drapsmenn... Det var et velkalkulert drap... Offeret ble plukket ut på Euston stasjon, fotfulgt hjem og deretter kvalt med sitt eget barn som vitne. På samme tid blir et annet offer, drept på samme måte, funnet på baksiden av Kings Cross Station, ikke langt unna. Tom Thorne er den som ser sammenhengen - og kommer til en urovekkende konklusjon. Det er ikke bare én, men to seriemordere de står overfor.

Denne romanen vert katerogisert som psykologisk thriller.  Det er bok nummer to etter "Sov godt" med Tom Thorne som detektiv.  Romanane er spennande.  Ein får glimt attende i barndomen til drapsmennene som skal forklare kvifor dei vart nettopp drapsmenn.

Det er ekstra interessant når ein ser for seg kjende stader i London der handlinga er lagt til. Dette er god underhaldning.

2 kommentarer:

  1. Eg har lese både "Reddhare" og "Sov godt". Det er lenge sidan, men eg hugsar at eg likte bøkene godt.Men har han ikkje skrive fleire bøker?

    SvarSlett
  2. Det ser ut som desse er dei to første av elleve på engelsk. Eit par til "Slappfisk" og "Brennende jente" ser ut til å ha kome ut på norsk.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...