Eg kom litt seint i gang med dronningmarmeladen i går. Matvarer handlar eg nemleg helst litt seint på ettermiddagen. Det passa godt at eg fann kirsebær på tilbod samtidig som stikkelsbæra på det eine treet hadde begynt å raudne. Eg brukte oppskrifta i "Sylting og safting heile året" s. 79 og gonga den med 1,5. Neste år kjem eg til å la vere å gonge sukkeret og pektinpulveret. Då vert det heilt etter min smak. Her må folk prøve seg fram, meiner eg. Kjøper du syltetøy, er det endå meir sukker i enn i oppskrifta.
Til desse glasa kjøpte eg ingrediensar for ca 150 kr. Ein får vel kalle syltetøyet litt eksklusivt. Sjølv et eg mykje syltetøy på grovbrød i det daglege. Helst vil eg lage det sjølv, men eg kjøper også ein del, og då vel eg ikkje billegaste sort.
I dag har eg to spørsmål til blogglesarane:
1. Veit de om ein får kjøpt frosne, reinsa kirsebær nokon stad? Før hadde dei på Meny. I tilfelle vil eg plukke meir stikkelsbær å putte i frysaren.
2. Er det nokon som har ei god oppskrift på rørt eller kokt syltetøy med grøne stikkelsbær?
men du er ikkkje lat i allefall ;-)
SvarSlettSåg god ut! Litt luksus er det godt å ha på lur!
Kan diverre ikkje hjelpe deg med spm dine..
Fortsatt god søndag!!