tirsdag 5. mars 2019

Bok 10: Dronen

Presentert av Erlend Sørskaar, redaktør
 
Det har skjedd et drap på en teltplass i Maridalen. I utgangspunktet ikke en sak for Marian, men dette drapet har flere likhetspunkter med et drap samme sted fem år tidligere.
Klokka er 21.35, det er fredag den 16. juni, sytten grader og straks solefall. Grantoppene er brannfarget av de siste solstrålene, en skarp strek skiller det oransje fra det svartgrønne.
Ensom i de mørke skoger
I en nedlagt militærleir sender en mann en drone utover et skogområde. Dronen kommer til en åpen plass ved et rapsjorde. Et telt viser seg plutselig på droneskjermen. Det står på nøyaktig samme plass som der en kvinne ble knivdrept fem år tidligere. Og nå kommer en ny dame til syne. Har hun virkelig slått opp telt på samme sted? Sola synker ned i en bred, oppstykket linje og blir borte. Fuglene kvitrer ikke lenger. Mannens hjerte slår som en hammer mot brystbeinet. Han har aldri hatt kjæreste. Kvinner burde ikke telte alene, ikke i ensomme skoger.

Men før dette. Marian Dahle nyter sommeren og late dager med kjæresten i dragehuset på Frogner. Hun er fremdeles ikke tilbake i full jobb etter brannulykken halvannet år tidligere. For å sørge for en myk oppstart har Cato Isaksen plassert henne i politiets nyopprettede cold case-enhet. Her slipper hun påkjenningen med dagsaktuelle krimsaker og høyt tempo og kan i stedet konsentrere seg om gamle,  uløste krimsaker. Sommeren forløper rolig helt til Cato Isaksen er på telefonen.
Drapet
En person er drept i et telt i Maridalen. Marian jobber kun med gamle uoppklarte saker, men drapet har likhetspunkter med Evie Thorn-saken, legestudenten som ble hugget i hjel på samme plass fem år tidligere. Cato ber Marian gjenoppta den gamle saken parallelt med at han og teamet jobber med det nye drapet. Et spor fører til noe som skjedde i militærleiren før den ble nedlagt. Soldater ble sendt til Afghanistan i sin tid, rapporter har blitt borte. Dronefirmaet Grey Hunt er nå etablert i den gamle leiren. Sakte men sikkert dras Marian inn i noe hun ikke kan kontrollere. 

Svermedagen
I forbindelse med etterforskningen møter Marian datteren til drapsofferet, den seksten år gamle rødhårede insekteksperten Agnes. Marian blir tett knyttet til jenta, som er i en situasjon der hun trenger omsorgspersoner rundt seg. Men selv om Marian har tett kontakt med henne, vet hun ingenting om at Agnes av en helt spesiell grunn planlegger å slå opp et telt når svermedagen nærmer seg, på nøyaktig samme stedet der de to tidligere drapene har skjedd ...

Unni Lindell vet bedre enn de fleste hvordan man bygger opp en ubehagelig stemning - og bevarer den til siste slutt.
Denne MÅ du lese!     Kjelde: Bokkilden

Etter å ha lese fleire bøker som ikkje er krim, er det kjekt og avslappande å lese ei krimbok der ein kjenner etterforskarane. Romanen svarer til forventningane. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...