mandag 29. februar 2016

Bok 8: DNA«DNA» er en nervepirrende page-turner fra bestselgerforfatteren Yrsa Sigurdardóttir. En ung kvinne blir funnet brutalt myrdet i sitt eget hjem i Reykjavik. Det eneste vitnet er hennes sju år gamle datter. Når enda en kvinne blir drept på bestialsk vis kort tid etterpå, står politiet uten andre spor enn mistanken om at det er samme gjerningsmann. En radioamatør fanger inn skremmende meldinger som knytter ham til begge de drepte kvinnene, selv om han ikke kjente noen av dem. Nysgjerrigheten får ham til å sette i gang farlige undersøkelser på egenhånd. Huldar har ansvaret for etterforskningen av drapene. Mangelen på konkrete spor skaper frustrasjon og konflikter internt i politiet. Saken kompliseres ytterligere ved at han har løyet om seg selv for psykologen Frøya, som bistår jenta som var til stede da moren ble drept. Med «DNA» viser Yrsa Sigurdardóttir hvor dyktig hun er til å skape intelligente og effektive plott, med et rikt og spennende persongalleri.

Dette er og ein såkalla pageturner.  Det startar med ein søskenflokk som vert splitta på 70-talet.  To kvinner vert myrda på bestialsk vis.  Og så er det politimannen som har hatt eit forhold til kona til arbeidskameraten - og til psykologen.  Jenta som ligg under senga når mora vert myrda, står sentralt i forteljinga.

Det som gjer at denne romanen utmerkar seg, er at oppnøstinga er logisk og nærmast genial.  Eg har ikkje brukt så mange dagane på å lese denne romanen.  Det seier sitt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...